Magyarország 56 – 4 Lengyelország

Rugby League European Federation (RLEF) és a Magyar Ligarögbi Szövetség (HRLF) rendezésében:

Budapest, 2017.07.15.

Magyarország 56 – 4 Lengyelország.

 

     A két ligarögbi válogatott, sporttörténelmet írva, először mérkőzött meg egymással. A meccs az európai szövetség által kezdeményezett, hivatalosan 2018-ban elinduló, Csehország, Lengyelország, Magyarország részvételével rendezendő Tri Nations tornák tesztjének tekinthető. Az összecsapás a Magyar Bulls, azaz a magyar válogatott győzelmét hozta. A XIII fős rögbi magyarországi fejlődése szempontjából rendkívül fontos válogatott tesztmérkőzések már előkészítik a 2018 őszén Ausztráliában megrendezésre kerülő „Feltörekvő Nemzetek Ligarögbi Világbajnoksága” elnevezésű nagyszabású sport eseményt, melyen integrált csapatok is versenyeznek majd a nagyválogatottak mellett.

 

      A FODISZ és a HRLF együttműködésében elindított „Road to Sydney” projekt, egészséges, hátrányos helyzetű es sérült gyermekek bevonásával épít fel egy integrált magyar csapatot, akik előreláthatólag három mérkőzést vívnak a Emerging Nations Rugby League World Championship kisérő rendezvényeként Sydney-ben!

 

      Az első budapesti állomás után július 22-én ismét itthon játszik a „Bulls” Csehország legjobbjaival, miután egy augusztus végi csehországi visszavágó zárja a nyári teszt sorozatot.

 

     Kérünk minden szurkolót és támogatót, hogy személyes jelenlétével is segítse a helyszíneken a Magyar Bulls ligarögbi csapatát.

 

A mérkőzésről készült képeket megtekinthetitek a galériában.